Jensen, Flemming

Om rytteren
Land: Danmark

Dansk Banesprinter der i 1956 sluttede som nummer 1 blandt begynderne på Ordrupbanen. Blandt andet med 10 sejre i sæsonen 56 kom han på Ordrupbanen specialhold, hvor han fik mulighed for at udvikle sig yderligere. Efter den flotte sæson havde han inspireret en af sine bekendte Preben Duckert til også at prøve at køre cykelløb.

Året efter kørte Flemming Jensen blandt seniorerne, og efter en hæderlig indsats sluttede han som nummer 34 på Ordrupbanen. Dette var en acceptabel placering for en ung rytter blandt store navne som Bengt Hjortsbøl, Kurt Melby og Ove Krogh Rants. I 1958 havde han udviklet sig så meget, at han kunne konkurrerer med de allerbedste, så han sluttede som nummer 3 på Ordrupbanen og som nummer 9 på Århusbanen. Sammen med Kurt Melby var Flemming Jensen i England, hvor de kørte nogle succesfulde stævner i Manchester og Coventry. Dette år deltog han også ved VM i Reims og Paris. Sammen med sin gode ven Keld Miltoft vandt Flemming Jensen i 1958 DBC´s tandemmesterskab.

Sæsonen 1959 blev en af Flemming Jensen's bedste sæsoner, blandt andet på grund af at han den 18. august satte dansk rekord i 500 meter med flyvende start med tiden 30,57 sek. Før rekorden havde han været så heldig at deltage i Oscar Plattners specialtræning, hvor han og andre af de bedste danske sprintere var inviteret. Han blev også nummer 2 i det nyindførte Københavns-mesterskab efter Kurt Melby, men foran stærke ryttere som Allan Kert og Bengt Hjortsbøl. Han genvandt også tandemmesterskabet med Keld Miltoft, og det var på trods af at Miltoft havde været i militæret hele sommeren.

Flemming Jensen gik en stor sæson i møde i 1960, hvor han blandt andet vandt Sankt Hans-pokalen. Den 5. juli kørte han sæsonen hurtigste danske tid på den Olympiske 1000 meter med tiden 1 minut og 12,60 sekunder. Med disse supertider var han næsten klar til de olympiske lege, hvor han sandsynligvis skulle deltage i tandemløbet og i 1000 meter. Han manglede dog 0,2 sekunder på hans 1000 meter, dem ville han dog formentlig have klaret med endnu et forsøg. Men den 8.juli blev han under en træningstur på strandvejen kørt ned af en udenlandsk bilist. Han lå længe og svævede mellem liv og død, og de fleste troede at karieren var slut. Men trods en sprængt milt og et kompliceret brud på hans venstre arm kæmpede han sit tilbage.

Efter mange måneders rekreation og hospitalsophold var Flemming Jensen klar igen, han vandt blandt andet Gentofte Kommunes Ærespræmie i sprint, og han var på tourné i Østtyskland og Tjekkoslovakiet. Ved VM klarede han sig flot, og kom i 1/4 finalen. Undervejs slog han blandt andet en ung Patrick Sercu i et opsamlingsheat. Ved DM for amatører på Ordrupbanen blev han nummer 2 efter Preben Duckert.

I 1963 blev han igen nummer 2 ved DM efter den 16-årige Niels Fredborg. Sammen med Keld Miltoft vandt han også det det Internationale DBC's Tandem-Grand Prix. Senere på sæsonen indstillede Flemming Jensen karrieren.
Dan Vendt Christensen