Rominger, Tony

Om rytteren
Født: 27.03.1961
Land: Schweiz

Schweizisk cykelrytter, der blev født i Vojens af sin danske mor, men som senere flyttede til Schweiz med sin far, hvor han lærte at køre på cykel. Rominger blev først professionel meget sent og havde derfor ikke en særlig lang professionel cykelkarriere. Men det lykkedes ham alligevel at vinde store løb som Spanien Rundt, Giro d'Italia, Lombardiet Rundt, Romandiet Rundt, Tirreno-Adriatico, Paris-Nice, Baskerlandet Rundt, Middelhavet Rundt, Grand Prix des Nations og Grand Prix Eddy Merckx.

Som man kan se på Romingers sejrsliste klarede han sig bedst i etapeløbene med speciale i bjergkørsel og enkeltstarterne. Hans bedste placering i Tour de France var i 1993, hvor han sluttede på en samlet andenplads og vandt bjergkonkurrencen, bl.a. efter han havde angrebet på næsten alle bjerge og slået Miguel Indurain på den sidste enkeltstart.

Tony Rominger havde en meget karakteristisk kørestil på enkeltstarterne, hvor han lavede et lille "knæk" med det ene ben, hver gang han trådte en omgang med pedalerne.

Efter karrieren arrangerede Rominger cykelløb bl.a. Schweiz Rundt.
Dan Vendt Christensen