Duclos-Lassalle, Gilbert


Født
25/08/1954

"Gibus". Fransk cykelrytter der var specialist i endagsklassikerne med pavér. Han kørte 19 sæsoner som professionel, og alle sæsonerne kørte han for det samme hold. Fra 1977-86 for "Peugeot" siden skiftede de navn til "Z" frem til 93, hvor de igen skiftede navn til "Gan", hvor han stoppede som professionel i 1995.

Duclos-Lassalles gennembrud kom i 1980, hvor han vandt 6 sejre bl.a. Paris-Nice, det år fik han også en 2. plads i hans yndlingsløb Paris-Roubaix. I 1983 kørte han endnu en god sæson, og her fik han sin første klassiker-sejr i Bordeaux-Paris. Duclos-Lassalle havde slået sit navn fast i cykelverdenen, da katastrofen ramte. Han elskede naturen, og var ofte på jagt med sine venner i skovene omkring sit hjem i Béarn. I Vinteren 83 blev han udsat for et vådeskud, så han var tæt på at miste sin venstre hånd. Han kom sig dog hurtigt efter ulykken, og han var tilbage i sadlen i 84-sæsonen, hvor han vandt en sejr i Etoile des Espoirs.

I sin karrieres efterår lykkedes det Duclos-Lassalle, at vinde det løb han helst ville vinde. I 1992 og 93 vandt han Paris-Roubaix som 38 og 39-årig, som den ældste rytter nogensinde. Efter sin anden sejr i 1993 tog han hele sin familie med på podiet; sin kone og to børn. Hans søn er i dag selv professionel cykelrytter, så måske en dag får Hervé Duclos-Lassalle igen chancen for at komme på podiet i Paris-Roubaix. Hervé Duclos-Lassalle fik sin debut i Paris-Roubaix i 2006, hvor han blev nummer 82, 19 minutter og 20 sekunder efter Fabian Cancellara.
Dan Vendt Christensen